Begrenset av grepet på trening?

Mange har vel opplevd å komme til det frustrerende punktet i treningen hvor man egentlig føler at man kan klare mer, men på grunn av et svakt grep klarer man bare ikke å løfte den stanga opp fra bakken. Dette er et kjent fenomen spesielt når man prøver seg på toppløftene i markløft. Dette er skikkelig kjedelig og kan i verste fall hindre deg i å oppnå best mulig resultat fra treningen.

Her er det mange som har sterke meninger om hva man bør bruke av hjelpemidler og ikke. Noen forbanner bruken av hansker og reimer, andre elsker det. Selv synes jeg folk kan få mene akkurat det de vil og ikke bryr jeg meg om hvem som bruker hva av hjelpemidler. Mange jenter ønsker også å ta vare på hendene sine og da er hansker et godt alternativ, det er tross alt ikke alle som liker trælene som kommer av å pumpe jern!

Om du er redd for å stagnere på grunn av grepet, kan det være en fordel å ta i bruk hjelpemidler som reimer, hansker eller kalk ihvertfall på de tyngste løftene i tillegg til å trene opp grepsstyrken ved siden av.


Varier også hvilket grep du bruker når du løfter, løfter du mye med overhåndsgrep vil det også “tvinge” deg til å bruke et sterkere grep rundt stanga enn om du kun bruker et låsegrep der tommelen blir “låst” inn under fingrene. Gjør også gjerne øvelser for grepet ved siden av, som for eksempel farmers walk hvor du rett og slett bare bærer tunge vektskiver/hantler med armene rett ned ved siden av kroppen mens du går frem og tilbake over gulvet.


I de aller fleste tilfeller vil en variasjon av bruk av hansker/reimer/kalk i de tyngste løftene sammen med å trene opp grepet altså være en god løsning om grepsstyrken er en begrensning på trening!