Glutebride - derfor får du ikke kontakt med rumpa!

Glutebridge er i vinden som aldri før. Kanskje er du en av dem som føler det tar alle andre steder enn rumpa?“Jeg kjenner det mest i bakside lår!”

Løsning: Da kan det være for at du har føttene plassert litt for langt i fra rumpa. Forsøk å ta de litt nærmere setet, og se hva som skjer!

“Jeg kjenner det mest i forside lår!”

Løsning: Da kan det være at du har føttene for NÆRT rumpa igjen. Forsøk å plassere de litt lenge i fra. Hvis det ikke fungerer så kan du forsøke å legge føttene på en stepkasse, slik at de kommer litt høyere enn overkroppen. Denne varianten vil ta mer på bakside lår, men kan i mange tilfeller også gi bedre kontakt med rumpa. Sørg også for å presse hælene i gulvet/steppen, IKKE tærne som jeg dessverre ser at mange gjør.

“Jeg gjør det du sier men kjenner fremdeles ingenting i rumpa!”

Løsning: Da kan det være at du har stram muskulatur på forsiden av kroppen. Start rumpeøkten med å tøye forside lår og hofteleddsbøyere (gjerne etter at du har utført egenmassasje!) og se om det ikke blir bedre. Du kan ellers leke deg litt med å enten plassere beina høyere som nevnt over, eller heve overkroppen ved å enten legge deg på en stepper eller en benk. Prøv begge deler å se hva som fungerer best for deg. Vi går da litt bort i fra glutebridge, men det er rett og slett ikke sikkert at glutebridge liggende på gulv fungerer så bra for deg. Da er det like greit å leke seg litt med å finne noe som kan fungere enda bedre.

God rumpetrening!