Rå slyngeøvelser for en fit fysikk

Slynger er tau/liner som du kan feste med eget oppheng i taket, til døra eller over stenger/grener, hvor du bruker egen kroppsvekt som belastning i øvelsene. Treningen passer for alle da du enkelt kan tilpasse motsstandgraden i øvelsene til ditt nivå ved å variere vinklingen på kroppen og/eller lengden på slynga.

Fordeler med slyngetrening

Det er mange fordeler ved å trene med slynger, blandt annet finnes det et hav av ulike øvelser du kan benytte deg av og du aktiverer svært mange muskler, noe som gir høy intensitet og høy forbrenning. Slynger er ustabile og du er derfor nødt til å bruke kjernemuskulaturen aktivt i alle øvelser for å holde deg stabil. Du utfordrer støttemuskulaturen samtidig som du trener de større musklene så samspillet mellom musklene blir forbedret.

Når du utfører øvelsene så vær nøye med å holde kroppen sterk og rett, ryggen i mest mulig nøytral posisjon og skuldrene lave. Gjør øvelsene i kontrollert tempo. Blir øvelsene for tunge og du merker at du sliter med å holde teknikken justerer du kroppen for å gjøre øvelsen lettere. Etterhvert som du blir sterkere øker du motsstanden i øvelsen. Det er viktig at du stadig utfordrer kroppen for å få progresjon, øvelsene må bli tyngre for at kroppen din skal ha en grunn til å bli sterkere.

Under ser du et utvalg øvelser du kan gjøre med slynger.

Bruk en halvtime 3 ganger i uka på øvelsene under og du vil fort merke fremgang. Sett gjerne sammen øvelsene i super/tri-sett, for eksempel at du gjør en øvelse for ben og går rett over på en øvelse for rygg uten pause imellom. Dette gjør treningen enda mer intens og effektiv.

Programmet kan for eksempel se slik ut:

Knebøy/ettbens knebøy - 3x10 reps

Roing - 3x10 reps

Bulgarsk utfall - 3x10 reps

Flyes - 3x10 reps

Omvendt Flyes - 3x10 reps

En arms biceps curl - 2x12 reps

Tricep press - 2x12 reps

Plankevarianter - max innsats

Med denne type trening bruker du kjernemuskulaturen i alle øvelser, det er lett å ta med seg slynger på ferie eller ha de hengende hjemme. Du jobber med balanse, koordinasjon, styrke og bevegelighet. Alle disse elementene vil i tillegg til å gi deg en sterk og flott fysikk også hjelpe deg til å holde deg skadefri. Vinn-vinn og tommel opp for slyngetrening!

Ta med deg slynger ut i skogen en fin sommerdag og prøv deg på noe helt nytt - en sikker boost for formen og motivasjon!