Gratis frakt over 1 000,-

Lynrask levering

90 dagers åpent kjøp

Er frokosten viktig for vektnedgang illustrasjon 1

Er frokosten viktig for vektnedgang?

Er du en av de som tviholder på troen om at du på død og liv må spise frokost om du vil gå ned i vekt? Du er nok ikke alene om du tenker det. Denne myten om at frokosten kickstarter forbrenningen er som allerede sagt rett og slett bare en myte. Å spise frokost er ikke grunnen til vektnedgang.

Det finnes ikke noe reell dokumentasjon for at man må spise frokost for å få igang forbrenningen og gå ned i vekt. De studiene som er gjort på dette området og som har gitt liv til denne myten har vist seg å ha lite med frokosten i seg selv å gjøre. De som spiste frokost var nok generelt sunnere resten av dagen også og da er det jo ikke så rart at denne gruppen kan ha hatt større vektnedgang. Her må man se på det større bildet.

Man skal likevel ikke avskrive frokosten helt. Det viser seg nemlig at de som spiser frokost ofte er mer fysisk aktive enn de som dropper frokosten. Spesielt på morgen og formiddagen er det større sjanse for at du er aktiv om du har spist en god frokost.

Det viktigste er imidlertidig at du velger sunn og god mat hver dag, så kan du vente med detaljer rundt korrekt fordeling av makronæringsstoffer, telling av kalorier og hvilke tider på dagen du spiser.

I det store og hele spiller det altså liten rolle om du velger å spise frokost eller om du dropper frokosten. Fokuser heller på kvaliteten på maten du spiser. Frokost er verken bra eller dårlig for forbrenningen, men de som spiser frokost har som regel et høyere aktivitetsnivå enn de som hopper over den – og det er jo bare positivt!


Sist oppdatert:  18.10.2018 | Kategori: Kosthold

Foto: @coacholsen

Mai Linn Michalsen