Gratis frakt over 1 000,-

Lynrask levering

90 dagers åpent kjøp

Artikkel om pre-workouts illustrasjon 1

Pre-Workout (PWO) noe for meg?

Pre-Workout (PWO) har blitt populært blant mange som trener, men hva er det og hvorfor tar man det?

Hva er Pre-workout?

Pre-Workout er noe man drikker før trening for å få mer energi under økten! En Pre-Workout inneholder vanligvis koffein, citrulline-malate og aminosyren beta-alanin. Innholdet er satt sammen av virkestoffer som skal gjøre deg i stand til å presse deg ekstra på trening og bidra til mindre melkesyre under hard trening - for at du skal få enda bedre resultater! Innholdet varierer fra PWO til PWO, men felles er at alle stoffer blir tatt i bruk selv om det bare er den minste lille teoretiske effekt.

En pre-workout kan også fåes i form av brusetabletter, koffeintabletter eller ferdigblandet drikke som Nutramino HEAT, Nutramino PWO Shot, NOCCO, AminoPro og Celsius. De ferdigblandede drikkene har gjerne et høyt koffeininnhold i tillegg til at de er tilsatt BCAA og andre virkestoffer som skal kunne påvirke konsentrasjon og energi. Noen av de skal også kunne gi redusert restitusjonstid, økt muskelvekst og minske muskelstølhet.

De mest vanlige ingrediensene i Pre-Workout i pulverform er:

Koffein:
Som kosttilskudd får du koffein i blant annet brusetabletter, kapsler og som Pre-Workout. Dette stoffet stimulerer sentralnervesystemer og kan føre til at man føler seg mer våken, økt puls, økt konsentrasjon og skjerpede sanser. Energien du kan få vil kunne bidra til at du presser deg litt hardere. Dette gjør at det passer utmerket i forbindelse med trening når man ønsker å gi det lille ekstra!

Beta-Alanin:
Dette er stoffet i Pre-Workout som gir deg følelsen av prikking i kroppen. Beta-Alanin er en ikke-essensiell aminosyre. Kroppen kan med andre ord lage denne på egenhånd. Beta-Alanin kan øke arbeidskapasiteten og øke muskelmassen. Dette har blitt testet ut på både trente og utrente personer hvor studiene så har vist at Beta-Alanin har en en positiv effekt på prestasjon i blant annet sprint og intervaller. Beta-Alanin skal gjøre sånn at du kan trene hardere og lengre uten å føle deg utmattet. Merk at tilskuddet skal tas kronisk over tid for å få ønsket virkning.

Citrullin-Malate:
Dette er også en ikke-essensiell aminosyre. I en studie som ble gjort for å finne ut om, og hvilken effekt citrullin-malate har ble det funnet positive resultater. Det som ble funnet var at deltakerne som inntok citrullin-malate klarte flere repetisjoner totalt på alle øvelser enn placebo gruppen. Øvelsene som ble brukt for å måle prestasjon var knebøy, beinpress og leg extensions.

Det tar litt tid før kroppen tar opp og i bruk de forskjellige virkestoffene, så det anbefales vanligvis at man inntar pre-workout drikken 30-45 minutter før man skal trene! Vi har Pre-Workout fra kjente merkevarer. Sjekk ut vårt utvalg av Pre-Workout!

Artikkel om pre-workouts illustrasjon 2

Referanser

Derave et al (2010) Muscle carnosine metabolism and beta-alanine supplementation in relation to exercise and training. Sports Med. 40(3): 247-263. 

1. Wax B et. al. 2015«Effects of Citrulline-Malate Ingestion During Repeated Bouts of Lower-body Exercise in Advanced Weightlifters». The Journal of Strength and Conditioning Research


Sist oppdatert:  13.10.2018 | Kategori: Kosthold

Foto: @coacholsen

Erick Nazareno