Fri frakt over 800,-

Gratis bytte

Lynrask levering

Over 750 000 ordrer sendt i Norge

Oppskrift på 17. Maikake med en vri illustrasjon 1

Oppskrift: 17. Maikake med en vri

Du trenger ikke bare å spise sukker på nasjonaldagen. Innimellom alle marsipankakene og softisen kan det være godt med et lettere og ikke minst sunnere alternativ uten at det går på bekostning av smaken.

Denne kaken har en magisk ingrediens, nemlig den stadig mer populære søtpoteten. Ikke bare bidrar denne rotgrønnsaken med naturlig søtning i bakst, den er også svært næringsrik og derfor perfekt å snike inn i baking eller annen matlaging.

OPPSKRIFT

  • 400g søtpotet

  • 30g sukrin gold

  • 1 scoop vaniljeproteinpulver

  • 40g bakeprotein

  • 40g havremel

  • 2 egg

  • 2 ts bakepulver

  • ca. 0,5 dl vann

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 grader. Mens den blir varm deler du søtpoteten i mindre biter å baker den i mikrobølgeovn i ca. 8 minutter, eller til søtpoteten får en myk konsistens. Du kan evt. bake den i vanlig stekeovn, men dette tar noe lengre tid.

  • Skrell søtpoteten og ha den i en bakebolle. Mos med stavmikser til du får en jevn mos.

  • Tilsett egg og tørrvarer og juster med vann til passelig konsistens.

  • La røren svelle i fem minutter før du heller den i en springform eller annen kakeform. Jeg brukte en med diameter på 22cm og synes det var passelig. Om du bruker en med større diameter vil jeg anbefale å lage litt mer røre for å unngå at kaken blir veldig flat.

  • Stek så i ovnen i 30 minutter. Bruk en stekepinne for å dobbeltsjekke at kaken er gjennomstekt.

  • Avkjøl på rist.

Oppskrift på 17. Maikake med en vri illustrasjon 2

TOPPING

Her har jeg gjort det så enkelt som det går an og bare smurt kaken med sukrin melis. Om du vil ha litt mer smak og fylde vil jeg anbefale og lage en deilig ostekrem. Til det trenger du:

  • 1 beger philadelfia light

  • ca. 50g sukrin melis*

  • Saften av 1/4 sitron

* Smak deg fram med sukrin melisen. Om du liker kremen veldig søt kan du nok med fordel tilsette litt mer melis enn det som er oppgitt i denne oppskriften.


Sist oppdatert:  17.10.2018 | Kategori: Oppskrifter

Veronica Hjelseth