Oppskrift: Aminosyrer + ostekake = sant!
Lei av å drikke BCAA før, under eller etter trening? Prøv dette i stedet!
OPPSKRIFT
Bunnen:
-
3 dl havregryn
-
10 små dadler, ferske
-
1 ss sukrinmelis
-
1 ss honning/yaconsirup
-
1 dl gogreen kokosmelk (evt 1/3 vanlig fullfett kokosmelk og 2/3 vann)
-
5-6 dråper Stevia med kanel
-
1 ss kokosmel
-
1 ss kokosolje, smeltet.
-
1 ss vaniljeproteinpulver
Mellomlaget:
-
1 boks yoghurt naturell
-
½ boks kesam
-
1 dl væske (vann, lettmelk, kulturmelk, soyamelk, kokosmelk e.l.)
-
1 scoop BCAA sitron/lime
-
10 plater gelatin
-
½ dl kokt vann
Toppen:
-
1 dl bringebærsaft
-
200 g bringebær
-
5 plater gelatin
-
0,5 dl kokende vann
-
Eventuelt annen topping, som blåbær, banan, jordbær osv.

SLIK GJØR DU
-
Legg 10 gelatinplater i kaldt vann og klargjør en rund springform med bakepapir eller folie i bunnen.
-
Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen med stavmikser eller lignende redskap. Du skal få en klissete, men fast masse som kan trykkes ut i kakeformen. Bruk skje eller slikkepott.
-
Når gelatinplatene er bløte, hell av det kalde vannet og på det kokende. Rør til gelatinen er oppløst.
-
Tilsett yoghurt, kesam og væske i gelatinen. Rør til det blir jevnt og tilsett deretter BCAA.
-
Hell yoghurtfyllet over bunnen, sett til kjøling og legg fem nye gelatinplater i kaldt vann.
-
Når fyllet er stivnet (i underkant av en time), kan du lage gele- og bærtoppen. Tilsett kokende vann til gelatinen, rør ut og tilsett ublandet saft. Fordel det på toppen av kaka og legg over ønsket frukt/bær.
-
La den stå kaldt til geleen er stiv – skjær ut av formen og vær så god, servér!
NÆRINGSINNHOLD
Hele kaken inneholder:
-
1150 kalorier
-
62 g proteiner
-
135 g karbohydrater
-
38 g fett

Som du ser så må du ikke nødvendigvis drikke aminosyrene dine. Du kan like gjerne spise dem, for eksempel i form av denne ostekaken. Å bruke BCAA i matlaging gir en frisk og god smak.
Visste du forresten at:
-
BCAA er aminosyrer, dvs. bestanddelene som proteiner er bygd opp av.
-
BCAA står for står for branched chained amino acids, eller forgrenede aminosyrer som det heter på norsk og består av de 3 aminosyrene leucine, isoleucine og valine. Disse er de 3 mest anabole (oppbyggende) aminosyrene vi har.
-
BCAA øker proteinsyntesen, noe som gjør at muskelveksten går raskere.
-
BCAA bedrer kroppskomposisjon ved å gjøre det lettere å gå ned i fettprosent. Studier viser også at BCAA gir redusert risiko for overvekt.
-
BCAA kan gjøre at restitusjonsprosessen etter trening kommer fortere i gang. Det kan bidra til at du føler mindre stølhet i musklene i etterkant av treningen.
-
BCAA inneholder relativt lite kalorier, langt mindre kalorier enn vanlig proteinpulver. Det kan derfor være fint å bytte ut proteinshaken med BCAA fram mot sommeren om du ønsker å prikke inn sommerformen.
-
BCAA har i flere tilfeller vist seg å gi bedre utholdenhet.
-
BCAA forhindrer nedbrytingen av muskler og er derfor supert å bruke om du trener på tom mage eller om det går lang tid mellom hvert måltid.