Gratis frakt

Gratis bytte og retur

1-4 dager levering

Over 700 000 ordrer sendt i Norge

Oppskrift: Aminosyrer + ostekake = sant!

Lei av å drikke BCAA før, under eller etter trening? Prøv dette i stedet!

OPPSKRIFT

Bunnen:

  • 3 dl havregryn

  • 10 små dadler, ferske

  • 1 ss sukrinmelis

  • 1 ss honning/yaconsirup

  • 1 dl gogreen kokosmelk (evt 1/3 vanlig fullfett kokosmelk og 2/3 vann)

  • 5-6 dråper Stevia med kanel

  • 1 ss kokosmel

  • 1 ss kokosolje, smeltet.

  • 1 ss vaniljeproteinpulver

Mellomlaget:

  • 1 boks yoghurt naturell

  • ½ boks kesam

  • 1 dl væske (vann, lettmelk, kulturmelk, soyamelk, kokosmelk e.l.)

  • 1 scoop BCAA sitron/lime

  • 10 plater gelatin

  • ½ dl kokt vann

Toppen:

  • 1 dl bringebærsaft

  • 200 g bringebær

  • 5 plater gelatin

  • 0,5 dl kokende vann

  • Eventuelt annen topping, som blåbær, banan, jordbær osv.

SLIK GJØR DU

  • Legg 10 gelatinplater i kaldt vann og klargjør en rund springform med bakepapir eller folie i bunnen.

  • Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen med stavmikser eller lignende redskap. Du skal få en klissete, men fast masse som kan trykkes ut i kakeformen. Bruk skje eller slikkepott.

  • Når gelatinplatene er bløte, hell av det kalde vannet og på det kokende. Rør til gelatinen er oppløst.

  • Tilsett yoghurt, kesam og væske i gelatinen. Rør til det blir jevnt og tilsett deretter BCAA.

  • Hell yoghurtfyllet over bunnen, sett til kjøling og legg fem nye gelatinplater i kaldt vann.

  • Når fyllet er stivnet (i underkant av en time), kan du lage gele- og bærtoppen. Tilsett kokende vann til gelatinen, rør ut og tilsett ublandet saft. Fordel det på toppen av kaka og legg over ønsket frukt/bær.

  • La den stå kaldt til geleen er stiv – skjær ut av formen og vær så god, servér!

NÆRINGSINNHOLD

Hele kaken inneholder:

  • 1150 kalorier

  • 62 g proteiner

  • 135 g karbohydrater

  • 38 g fett

Som du ser så må du ikke nødvendigvis drikke aminosyrene dine. Du kan like gjerne spise dem, for eksempel i form av denne ostekaken. Å bruke BCAA i matlaging gir en frisk og god smak.

Visste du forresten at:

  • BCAA er aminosyrer, dvs. bestanddelene som proteiner er bygd opp av.

  • BCAA står for står for branched chained amino acids, eller forgrenede aminosyrer som det heter på norsk og består av de 3 aminosyrene leucine, isoleucine og valine. Disse er de 3 mest anabole (oppbyggende) aminosyrene vi har.

  • BCAA øker proteinsyntesen, noe som gjør at muskelveksten går raskere.

  • BCAA bedrer kroppskomposisjon ved å gjøre det lettere å gå ned i fettprosent. Studier viser også at BCAA gir redusert risiko for overvekt.

  • BCAA kan gjøre at restitusjonsprosessen etter trening kommer fortere i gang. Det kan bidra til at du føler mindre stølhet i musklene i etterkant av treningen.

  • BCAA inneholder relativt lite kalorier, langt mindre kalorier enn vanlig proteinpulver. Det kan derfor være fint å bytte ut proteinshaken med BCAA fram mot sommeren om du ønsker å prikke inn sommerformen.

  • BCAA har i flere tilfeller vist seg å gi bedre utholdenhet.

  • BCAA forhindrer nedbrytingen av muskler og er derfor supert å bruke om du trener på tom mage eller om det går lang tid mellom hvert måltid.


Sist oppdatert:  17.10.2018 | Kategori: Oppskrifter

Veronica Hjelseth