Gratis frakt over 1 000,-

Lynrask levering

90 dagers åpent kjøp

3 undervurderte mageøvelser

3 undervurderte mageøvelser

Det er vel viden kjent at man må gå ned i fettprosent for å se magemusklene sine, og at det å ta 100 sit-ups om dagen ikke vil gjøre så mye for deg om du vil ha den berømte six-packen. Selv om dette er helt sant, så burde du også gjøre noen spesifikke mageøvelser for at du lettere skal få de definerte magerutene du ønsker deg. Og disse øvelsene er kanskje ikke nøyaktig av den typen du trodde.

Militærpress

Denne øvelsen er super for å trene skuldrene, men har du noen gang prøvd å redusere vekten litt og heller fokusere på å trene magen? Hvis du strammer mage og rumpe alt du klarer før hver repetisjon og holder vekta over hodet i 2 - 5 sekunder kommer du til å kjenne hvor effektiv denne øvelsen virkelig er. Bruk en vektstang, ikke manualer, og fokuser på å holde kjernen stabil under hele øvelsen. Ikke tungt nok? Ta på mer vekt eller jobb med å få bedre kontakt med kjernemuskulaturen din.

3 undervurderte mageøvelser militærpress

Pallof Press

Dette er en øvelse man gjør i et kabelapparat. Stå med kabelen i brysthøyde og hold håndtaket inntil brystet. Gå et par skritt til siden slik at vektmagasinet er løftet i apparatet. Stram deretter kjernemuskulatur og rumpe så hardt du kan, og strekk ut armene. Nå vil kabelen prøve å dra deg sidelengs, noe du skal motstå. Gjør like mange repetisjoner på begge sider, og prøv gjerne å strekke armene mot taket også.

3 undervurderte mageøvelser pallof press
3 undervurderte mageøvelser pallof press 2

One Arm Farmers Walk

Å holde noe tungt i én arm mens man går kan høres relativt kjedelig ut, men denne øvelsen vil virkelig utfordre magemusklene dine. Plukk opp noe tungt, for eksempel en stor kettlebell. Å bære en vektstang er enda vanskeligere. Pass på at du har plass til å gå 10 - 15 skritt. Stram deretter magemuskulaturen din og gå framover. Vekten vil prøve å få kroppen din ut av balanse, noe du må stå mot ved å stramme magen hele veien. Bytt deretter arm og gå tilbake.

Disse tre øvelsene kan du gjøre som en serie en dag du virkelig vil utfordre kjernemuskulaturen din, eller du kan velge en av dem å gjøre 2 - 3 sett på slutten av en treningsøkt. Ikke vær redd for å legge på nok vekt til at det blir tungt, men pass på god teknikk. Husk at det er kjernen som skal jobbe, ikke alle mulige andre muskler fordi du har lagt på for mye vekt!

Happy six-pack hunting!


Sist oppdatert:  13.10.2018 | Kategori: Trening

Tor André Sandum