Gratis frakt

Gratis bytte og retur

1-4 dager levering

Over 700 000 ordrer sendt i Norge

Tredemølle - Gjør deg klar til løping inne!

Ønsker du å komme i gang med løpetrening, men synes det er vanskelig å komme seg ut på tur? Eller har du lite tid til å trene? Da kan kanskje en tredemølle til hjemmebruk være løsningen for deg. Løpemøllen Masterfit TP 150, er en enkel tredemølle som passer perfekt til mosjonstrening og oppvarming til for eksempel styrketrening. Møllen har en topphastighet på 18 km/t, noe som betyr at du kan gjennomføre både raske og rolige økter.

Slik trener du på tredemølla

Du tenker kanskje: «Men det er så kjedelig å løpe på mølle. Tiden går jo så sakte». Løsningen er enkel. Glem lange løpeøkter i ett og samme monotone tempo. Tredemøller er som skapt for intervaller eller raske, korte turer med høy intensitet. Du trenger på ingen måte å løpe i en hel time i ett og samme tempo for å få svært god treningseffekt. Snarere tvert imot. På tredemølla handler det om å få opp farta og å ha en plan.

3 morsomme og effektive mølleøkter

Disse tre effektive intervalløktene gjøres unna i en fei og løfter kondisen betraktelig.

Pyramideintervaller

Her går varigheten på intervallene opp og deretter ned igjen:
10-15 minutter oppvarming med rolig løping. Start gjerne de første minuttene med rolig gange.
Pyramideintervall: Løp intervaller i 1-2-3-2-1 minutter, der pausene er halvparten så lange som dragene. 1 minutt løping + 30 sekunder pause, osv.
Avslutt med nedjogg/gange i 5-10 minutter.

 

Korte intervaller (45/15)

Korte, men raske drag med små pauser:
10-15 minutter oppvarming med rolig løping. Start gjerne de første minuttene med rolig gange.
Løp i 45 sekunder med 15 sekunder pause der du står på kanten av tredemølla.
Gjenta 10 ganger.
Still inn hastigheten slik at du løper raskt, men likevel klarer å holde farten en stund. En annen mulighet er å løpe litt saktere, men med mye stigning som om du løper i motbakke.
Avslutt med nedjogg/gange i 5-10 minutter.

 

4x4 minutter

Litt lengre intervaller med ett minutt pause: 10-15 minutter oppvarming med rolig løping. Start gjerne de første minuttene med rolig gange.
Løp 4 minutter i et tempo som ikke er raskere enn at du vil klare å gjennomføre alle de fire dragene med den samme farten. Gå av tredemølla og gå litt rundt i rommet i pausen (ett minutt) eller stå på siden.
Avslutt med nedjogg/gange i 5-10 minutter.


Fordeler med å løpe på tredemølle

  • Ingen vindmotstand og aldri regn

  • Forflytningshjelp – tredemølla hjelper deg med å utvikle et godt løpesteg fordi båndet drar føttene dine bakover

  • Et jevnt underlag

  • Gjør det enklere å styre intensiteten og farten


Tips! Vil du skåne beina mest mulig bør du justere stigningen noen prosent opp og ned med jevne mellomrom. Da får du variert belastningen på samme måte som når du løper ute. 

Hastighet og stigning regulerer du raskt og enkelt via hurtigtaster på Abilica Trex 10. Et stort pluss med denne modellen er at den er sammenleggbar for å ta mindre plass under oppbevaring, og at den har transporthjul som gjør det enkelt å flytte på den. God løping!


Sist oppdatert: 12.10.2018 | Kategori: Trening

 Team X-life