Gratis frakt over 1 000,-

Lynrask levering

90 dagers åpent kjøp

Illustrasjon til bloggartikkel om trampoliner

Våre beste tips for å aktivisere barna på trampoline

Blir det ferie hjemme i år? Ikke frykt, vi har løsningen for å holde både barna og deg selv i aktivitet gjennom hele sommeren.
Trampoliner er mer enn bare å hoppe opp og ned. Utfordre deg selv og barna til å ta nye sjanser og hoppe i det. Med trampoline kan du holde hele familien i aktivitet i flere timer; Hvem kan hoppe høyest? Hvem klarer å hoppe flest ganger på rumpen, lavamonster, klarer mamma og pappa å slå kråke? (:)) og mange andre aktiviteter du kan finne på. Under finner du noe inspirasjon for å komme i gang.

Aktiviser familien sammen gjennom lek og moro


Med småbarn i hus og hektiske dager så kan man fort bli lite kreativ. Spesielt vet vi at barna trenger å bli aktivisert enten gjennom lek, læring eller fysisk og organisert aktivitet. Vær kreativ og ikke la hverdagen stoppe dere.

Min erfaring gjennom de siste årene med tre små gutter ( som liker å holde pulsen oppe ) er at det er ikke alltid jeg klarer å henge på selv. Det passer ikke alltid å komme seg ut i skogen, på stranden eller i parken så fort man har tørket morgen ut av øynene. Vi har spesielt to produkter som klarer å holde barna i aktivtet gjennom dagen og uken, Trampoliner og AirTracks - store treningsmatter fylt med luft.

Trampoliner skal jeg gi deg noen tips for å komme i gang i dette innlegget.

AirtTacks er treningsmatter / turnmatter som kan brukes inne, ute og på vann. De kan fylles enkelt med luft. Disse mattene er helt geniale for barn i alle alderstrinn og kan følge deg i mange år etterhvert som ferdighetene utvikler seg. Bruk matten til lek, turn, trening, bryting, på vannet eller inne. Du kan lese mer om det her og også få et helt konkret treningsprogram for de større barna.

Her finner du inspirasjon til aktivitet på trampoline

 

Lavamonster

 • Hvordan: La en være i midten ( lavamonsteret) og resten går rundt på paddingen. Lavamonsteret skal prøve å "fange" de andre, men har ikke lov til å gå på paddingen. Den som er lavamonsteret kan heller ikke gå på bena, men på knær. 

 • OBS! Denne leken kan medføre høyt støynivå!

 • Tips: Et nussemonster kan og være like skummelt for barna.

Gamle bestefar/bestemor

 • Hvordan: Nesten samme fremgangsmetode som den over, men her er det "gamle bestefar/bestemor" som skal bli fanget. Alle kan gå fritt på trampolinen og prøve å fange "gamle bestefar/bestemor". 

 • OBS! Denne leken kan medføre høyt støynivå!

Hvem kan hoppe flest ganger på rumpen ?

 • Hvordan: Så enkelt som så; Start i vanlig hoppende stilliing og hopp ned på rumpa. Fortsett og hopp på rumpa helt til det ikke går lenger. Skriv opp resultatet og fortsett øvingen.

 • Dette er overraskende moro for både store og små. Spesielt for barna som skal prøve å motivere mamma og pappa til å hoppe på rumpa!

Lær deg å slå kråke - for de minste ( og mamma og pappa )

 • Hvordan: Øv sammen med barna på å slå kråke. Dette vil de mestre fint og man lander mykt. 

 • Dette blir også veldig moro når mamma og pappa skal finne frem gamle turneferdigheter :)

 • TIPS: For de eldre, så kan det å slå kråke med litt sprett være en god øving for å lære seg salto. Hopp på knærne forsiktig, len deg frem til en kråke og land på hendene før du snurrer rundt.

Vannsprederen under trampolinen - ubestridt klassiker.

 • Hvordan: Enkelt! Plasser vannsprederen under trampolinen, hopp og ha det vannvittig gøy. 

Gjør et triks

 • Hvordan: En og en går ut på hoppeduken og gjør sitt triks. Gjenta flere ganger og motiver hverandre til å prøve nytt. Dette kan være å hoppe høyt, lande på rumpa, lande på knær, ta en salto osv. Bytt på å gjøre triks og se hvem som kan finne på det kuleste. Leken kan gjøres mer interessant ved at hver person må prøve på det samme trikset som den forrige, og deretter legge til et triks for å lage en lang kombo!

Balleken

 • Hvordan: Fyll trampolinen med noen små baller og prøv å unngå dem. Gjør leken vanskeligere ved å lande på rumpe og knær uten at det er lov til å røre ballene. Dette kan også gjøres med tomflasker. Du lager dine egne regler om hva som skjer når noen rører en ball eller tomflaske (ute av leken, mister et poeng etc.).

Cherry Bomb

 • Hvordan: Omtrent samme fremgangsmåte som balleken over, men bruk en større ball. Kast den opp i luften og la den sprette. Unngå å bli truffet av ballen!

Kaste ball

 • Hvordan: La en stå inne på trampolinen og en eller flere står på utsiden. Kast baller over fra utsiden og inn på trampolinen. Personen som står på trampolinen skal prøve å fange ballene som blir kastet. 

 • Tips!: Motiver barnet på trampolinen til å øve på kastearmen og få de til å kaste så langt de klarer og mål opp. Man kan kaste overraskende langt når man står på trampolinen og må kaste over sikkerhetsnettet.

Håper dette har gitt dere litt inspirasjon til aktivitet og lek på trampolinen. Det er bare fantasien som kan stoppe deg! 

Ha en super sommer og tilbring mye tid med de rundt deg.


Sist oppdatert:  28.03.2022 | Kategori: Trening

  Team X-life