Bytte / Retur

Bytte / Retur


Vi tilbyr våre kunder 30 dager åpent kjøp og gratis bytte i 30 dager.

Dette betyr at du må innlevere din returforsendelse til Posten innen 30 dager etter at du har mottatt pakken.

Kontakt oss på mail salg@x-life.no for å få tilsendt returseddel før du skal sende din pakke i retur til oss. Vi ønsker at du skriver hva som skal sendes i retur og årsak til retur.

Vi bruker metoden med å sende returseddel på mail for å spare miljøet. Ca 150 000 pakker sendes fra X-Life årlig, og kun 7% skal byttes / returneres. Ved å bruke mail sparer vi miljøet for over 100 000 retursedler av papir, plast og lim som ville gått rett i søpla, og det synes vi er verdt jobben med å maile litt :)

VIKTIG: Etiketten som er klistret på pakken du mottar fra oss kan ikke benyttes til retursending. Du må benytte en ny etikett du får tilsendt per epost.

Returadresse: X-life AS, Ryghgata 4, 3050 Mjøndalen


Bytte

Dersom du ønsker å bytte en eller flere varer, så bestiller du selv de nye varene du ønsker i nettbutikken vår som ved en ordinær handel.

Det er helt gratis å bytte varer hos oss.
OBS! Husk å benytte deg av vår returseddel du mottar på e-post og legg ved returskjema for en rask behandling på vårt lager.

Når returpakken din ankommer lageret vårt, og vi ser at alle varer er ok, vil vi refundere beløpet for returvarene til din konto/kort.


Retur

Kontakt oss på salg@x-life.no for å motta en returseddel og returskjema. Angrerettskjema er sendt som vedlegg på sendingsbekreftelsen din.

Om du benytter deg av vår returseddel, så vil du bli belastet med en fraktkostnad på 59,-. Ved å benytte deg av vår returseddel har du sporing på pakken og du kan følge den helt frem til vårt lager, vi anbefaler å benytte denne da andre tilsvarende tjenester koster mer. Om du benytter brevpost som returmetode er ikke pakken mulig å spore, kunde bærer da all risiko for returforsendelsen. 

Vi godtar ikke postoppkrav eller rekommandert forsendelse som fraktmetode på retur.

Hvis du ikke har mulighet til å printe ut returseddel, så kan vi sende det til deg per brevpost.


Forventet behandlingstid for returforsendelsen.

Du må beregne 2-5 virkedager for Posten til å levere pakken til vårt lager.

Vi behandler fortløpende returer, og behandlingstiden vil variere ettersom hvor mye returer vi mottar i perioden. Normalt sett tar det 10 virkedager fra vi har mottatt returen, men periodevis kan det være forsinkelser.

Når returen er behandlet ferdig vil du bli oppdatert per epost.


Bytte- /returpakken blir borte på vei til oss, hvem er ansvarlig?

Når pakken er levert mottaker eller ligger klar for henting og hentemelding er sendt, er pakken å anse som kjøpers eiendel.

Så lenge du har sendt returen med en returseddel du har mottatt fra oss, er vi allikevel behjelpelig med å kontakte Posten for å be om ettersøk av pakken.

Dersom Posten da har mistet pakken, vil vi søke om erstatning fra Posten og utbetale erstatning / sende erstatningsvarer til deg.

Ta kontakt med oss om returpakken skulle bli borte på veien til oss.

Om du har valgt å benytte deg av en annen forsendelsesmetode på din retur, enn bruk av vår returseddel er du som avsender selv ansvarlig for pakken og at den kommer frem. Vi anbefaler alltid at man benytter seg av sporbar forsendelse.


Vilkår for å få godkjent retur (pengene tilbake)

Klær og sko

Produktet kan prøves på for å se at størrelsen er riktig, men skal ikke brukes. 

Klær som kommer i retur eller skal byttes skal ikke ha lukt, merker eller være møkkete. Klær som kommer tilbake som har deodorantmerker, sminkerester, flass, dyrehår o.l. aksepteres ikke som retur. Det er kunden sitt ansvar at produktene prøves på når man er ren og i omgivelser som ikke skitner til produktene.

Id-lapp skal ikke være brutt eller dratt fra produktet. Id-lappen er selve forseglingen på klesplagget, og garanterer at plagget er nytt. 

Av hygieniske årsaker tar vi ikke undertøy i bytte / retur.

Har du fortsatt plastinnpakningen, så vær vennlig å legge plagget pent tilbake i den.

Sko må leveres tilbake i skoesken da dette er en del av produktet. Bruk emballasje utenpå skoesken, og ikke tape / klistre etiketter direkte på esken. 

Vi ønsker at klær returneres i samme emballasje som det ble levert i, samt pakkes inn i papir, pose e.l. før fraktseddel klistres på.  

Om du returnerer eller bytter en brukt vare, vurderer vi varens verdireduksjon. Vi vil tilbakebetale varens brukte verdi, den verdien vi anser som realistisk ved videre salg. En vare uten originalemballasje, merkelapper eller med lukt/merker vil anses som brukt og hele eller deler av beløpet vil ikke være kvalifisert for tilbakebetaling.

Kosttilskudd

Forsegling må være intakt.

Treningsutstyr

Skal være nytt og ubrukt, og være fritt for riper og slitasje. Om produktet består av flere deler / komponenter må alt leveres komplett tilbake.

Om du returnerer eller bytter en brukt vare, vurderer vi varens verdireduksjon. Vi vil tilbakebetale varens brukte verdi, den verdien vi anser som realistisk ved videre salg. En vare uten originalemballasje, merkelapper eller med lukt/merker vil anses som brukt og hele eller deler av beløpet vil ikke være kvalifisert for tilbakebetaling.


Retur av elektronisk avfall

Elektronisk avfall skal ikke kastes sammen med annet avfall. Alle som selger elektroniske produkter er pliktet til å ta mot produkter av samme type for trygg avfallsbehandling. Vi tar derfor mot produkter av samme type som vi selger helt kostnadsfritt. Produktene kan leveres hos oss, eller du kan sende dem per post. Frakten må du betale selv og forsendelsen må merkes med at det du sender skal kasseres.

Husk at du også kan levere produktene til en gjenvinningsstasjon i ditt nærområde!