Gratis frakt

Gratis bytte og retur

1-4 dager levering

Over 700 000 ordrer sendt i Norge

Personvernerklæring

Personvern


1. Behandling av personopplysninger i X-life

Vi i X-life AS er opptatt av at personopplysninger om våre kunder, leverandører og andre ivaretas på en betryggende måte. Under får du en nærmere beskrivelse av hvordan vi behandler personopplysninger i vår virksomhet og når du handler av oss via vår nettside eller er i kontakt med oss på annen måte, som f. eks via e-post, telefon, min side eller kontakt oss skjema.

Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er X-life AS ved daglig leder Gro Schøne. 
For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger er vår kontaktinformasjon som følger:

Adresse: Orkidehøgda 2a
E-post: Salg@x-life.no
Telefon: 32 82 28 30
Organisasjonsnr.: 919 122 935


2. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Innledning
Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av om det er kontaktinformasjon til våre leverandører, personopplysninger avgitt for å håndtere en bestilling av varer fra oss, utsendelse av nyhetsbrev, eller om du tar kontakt med oss i andre henseender. 

Dine bestillinger
Når du foretar en bestilling hos oss opprettes det en kundekonto med innloggingsinformasjon. Via kundekontoen kan du til enhver tid se hvilke opplysninger vi har registrert om deg. Her registreres din kontaktinformasjon, ordre og tidligere bestillinger. Personopplysningene som registreres er i hovedsak opplysninger vi trenger for å levere varene til deg via transportøren du velger, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Behandlingen av personopplysningene skjer på grunnlag av avtale med deg. 

Det er også mulig å opprette en kundekonto hos oss uten å foreta en bestilling. 

Vi oppbevarer også av sikkerhetshensyn IP-adressen for å registrere bestillingen. Dette gjør vi for å forhindre svindel. Kortnummer oppbevares ikke av X-life.no, men av Klarna som er vår betalingspartner. Dette for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. 

Produktvurdering
Etter avsluttet kjøp ønsker vi gjerne tilbakemelding på hva du synes om produktet. I den forbindelse kan det være at vi sender deg en e-post hvor vi ber om en tilbakemelding. Det er frivillig å svare på e-posten. 

Tilbakemeldingen publiseres på vår nettside via Trustpilot. Her vil navnet ditt fremgå dersom du har skrevet inn dette. 

Glemt handlekurv
Dersom du via vår nettside legger varer i handlekurven uten å gå videre med ditt kjøp, vil du automatisk få opp en exit-entry pop-up, med spørsmål om du ønsker å motta en påminnelse om handlekurven per e-post. Dersom du aksepterer at vi sender deg påminnelse vil vi registre din e-post adresse  for påminnelse etter samtykke fra deg.  

Bruk av personopplysninger til markedsføringsformål
Dine personopplysninger vil også kunne bli brukt til utsendelse av nyhetsbrev, markedsføring, kundeanalyser og statistikk. 

Nyhetsbrev
Vi tilbyr eksisterende og potensielle kunder å motta nyhetsbrev. Nyhetsbrev inkluderer informasjon om vår virksomhet, nyheter, produktanbefalinger, konkurranser og andre tilbud via e-post. Det er frivillig å motta dette, og man må selv melde seg på vårt nyhetsbrev, enten via kjøp i vår nettbutikk eller på "Min side". 

Det er også enkelt å melde seg ut av e-post listen fra kontosiden "Min side", eller ved å klikke på «meld meg av nyhetsbrev» nederst i nyhetsbrev som mottas eller ved å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.

Sosiale medier
X-life AS er aktiv bruker av sosiale medier som Instagram, Facebook og Snapchat. Vi gjør oppmerksom på at dersom du besøker oss via slike medier er det personvernerklæringen til dette nettstedet som gjelder.

På sosiale medier vil vi legge ut nyheter, gode tilbud og konkurranser. Dersom du deltar på en konkurranse via sosiale medier vil personopplysninger om deg kunne bli registrert i vårt system. En slik registrering baserer vi på samtykke fra deg. 

Vi benytter oss også av sosiale medier for direkte markedsføring, ved at annonser om våre produkter vil kunne fremkomme på din profil på sosiale medier. I denne forbindelse deler vi e-posten din for å komme med målrettede annonser. Vil vil kun dele e-posten din med tredjeparter etter samtykke fra deg.

Bruk av cookies
Vår nettside benytter informasjonskapsler (cookies) for å kunne analysere hvor trafikken kommer fra, hva som blir trykket på, utarbeidelse av statistikk med mer for å kunne tilby bedre nettsider og markedsføre våre produkter. 

Du kan lese mer om cookies og hvilke cookies vi benytter her.


3. Utlevering av personopplysninger til andre

Personopplysningene videreformidles til andre i tilfeller der loven tillater det, det er nødvendig for å oppfylle avtalen eller dersom det er angitt i denne personvernerklæringen. I forbindelse med en leveranse vil f.eks. tjenesteleverandørene vi bruker (transportører, logistikkforetak, Klarna) få tilgang til de opplysningene de trenger for å gjennomføre bestillingen. 

X-life benytter seg også av eksterne tjenesteleverandører (databehandlere) som kan komme til å behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått skriftlige databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Databehandlere vi benytter oss av er regnskapsfører, leverandør av IT-tjenester, Trustpilot og leverandør av nettbutikken.  

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.


4. Lagring og sikring av personopplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Vi er videre pålagt å oppbevare personopplysninger avgitt i forbindelse med bestillinger for å oppfylle våre forpliktelser etter regnskapslovgivning, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Dette innebærer at historikken normalt ikke slettes før det har gått minst fem år.

Dersom vår behandling av personopplysninger bygger på ditt samtykke, vil vi foreta sletting av opplysningene, hvis du trekker ditt samtykke. 

X-Life AS tar sikkerhet på alvor og gjennomfører jevnlig kontroller for å sikre at dine personopplysninger ivaretas på en god måte.


5. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har krav på innsyn i de personopplysningene vi har registrert om deg, og kan til enhver tid kreve retting, korrigering eller sletting av opplysningene vi behandler. Det enkleste er å logge inn på «min side». 

Dersom behandling av opplysningene er basert på samtykke fra deg gjør vi oppmerksom på at samtykke når som helst kan trekkes tilbake. Dette gjøres også enkelt på «min side».  

Spørsmål om vår behandling av personopplysninger om deg, retting, sletting eller annet kan rettes til:

X-life As
Adresse: Orkidehøgda 2a
E-post: salg@x-life.no
Telefon: 32 82 28 30
Organisasjonsnr.: 919 122 935

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.


6. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet her: www.datatilsynet.no


7. Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.